Framtidsspelare som siktar mot VM - Innebandy.se
2009-04-22 15:45

Framtidsspelare som siktar mot VM

Karlstads Elin Reinestrand fick göra landslagsdebut under Finnkampen i februari, och är en av framtidsspelarna i Sverige. När talangen nu är med i Euro Floorball Tour i Schweiz är siktet redan inställt mot VM i december.

Elin Reinestrand spelade både vänskapsmatchen inför Finnkampen i februari, samt i Finnkampen, och har således två landskamper i bagaget när hon nu ska spela i Euro Floorball Tour i Chur, Schweiz.

Själv är hon lite överraskad över att få chansen i landslaget igen.

– Jag trodde inte på detta från början men det är verkligen jätteskoj. Jag vill så klart spela så mycket som möjligt och visa upp mig, det är väl främst det som jag hoppas på, berättar Reinestrand för innebandy.se.

Varför tror du att du är med i truppen då?
– Jag är väl först och främst med för att se och lära, eftersom jag är så ung. Jag är oerhört taggad och ska försöka göra allt för att visa upp mig och ta mig hela vägen till VM. Jag tror att jag blivit uttagen för att jag gillar att skjuta, bland annat.

 

Karlstads Elin Reinestrand är tämligen färsk i landslaget men hoppas på en VM-biljett till Västerås. Foto: Bildbyrån.  


Elin Reinestrand är också en av tre landslagsdamer som är med i Svenska Spels satsning inför VM i Västerås i december. Tillsammans med Balrogs Emelie Lindström och Rönnbys Karolina Widar får Reinestrand under hösten ekonomisk stöttning av Svenska Spel för att kunna satsa mer på innebandyn.

– Jag trodde inte att de satsade så är mycket på innebandyn, men det här är verkligen hur roligt som helst. Att jag dessutom blev uttagen som en av tre damer är häftigt, menar Reinestrand.

Varför tror du att du blev en av de tre?
– Förhoppningsvis tror de på mig och tror att jag kan utvecklas ytterligare, och detta hjälper mig verkligen på traven. Jag är ju nykomling i landslaget och de vill väl satsa på någon framtidsspelare.

Vad betyder detta mer konkret för din innebandysatsning?
– Efter gymnasiet ska jag studera engelska och psykologi och då är det skönt att slippa behöva jobba extra, utan då kan jag istället tänka mer på innebandy och förbereda mig på ett bättre sätt. Det är så jag har tänkt i alla fall. Jag kan träna mer, återhämta mig på ett bättre sätt och även ägna mer tid åt att äta rätt mat. Man får helt enkelt mer tid över till innebandyn.

Känner du någon extra press på dig att verkligen bli uttagen till VM i och med det här stödet?
– Nej, jag ska träna på och göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker. Det är bara att köra på som vanligt.

Satsningen kring Svenska Spel innebär också att de tre spelarna som blivit utvalda ska blogga fram till VM.

– Jag har börjat lite smått. Jag har skrivit om SM-finalerna och lite om den här Svenska Spel-satsningen. Jag fortsätter att blogga över hela sommaren så människor får läsa om mig personligen, mitt liv och innebandyn, berättar Reinestrand.

Sverige spelar tre landskamper under Euro Floorball Tour i Schweiz, och turneringen är en av de första uppladdningarna inför VM. Nu handlar det om att prestera och visa upp sig för att spela till sig en plats i VM-truppen.

Elin Reinestrand vill inte spekulera i hur stora chanser hon har att komma med till Västerås.

– Jag har ingen aning, men jag hoppas såklart att jag kommer med i VM-truppen. Det är mitt mål, säger Reinestrand.

Hur stort vore det att spela VM på hemmaplan?
– Det vore jättestort. Det kommer att vara mycket folk på läktarna så jag tror att det kommer att bli en grym stämning. Det hade varit hur skoj som helst att vara med på plan under en sådan turnering.

Elin Reinestrands blogg
Jan-Erik Vaara inför turneringen
Sveriges trupp

Författare: Jonas Gustavsson