2009-04-18 18:35

”Förlusten fläckar upplevelsen”

Det blev inget tredje raka guld för Warberg och forwarden Christian Kjellman fick inte vinna sin första final i Globen.

AIK:s andrafemma avgjorde SM-finalen med sina mål fram till 3-2 och 4-2. Warbergs andrafemma kom dock inte till alls, och skapade ytterst sparsamt med målchanser.

– Jag tycker inte att vi hade så många chanser, inte vi i vår femma i alla fall. Jag tror inte jag hade ett enda skott på mål om jag ska vara ärlig, sade forwarden Christian Kjellman som gör sin första säsong i Warberg och som spelade sin första SM-final i Globen.

Hur var det att spela en final inför en sådan stor publik i Globen?
– Det var stort, men det hade ju varit betydligt roligare att vinna. Att förlora fläckar faktiskt ner hela grejen.

Påverkade det ändå dig att du inte var van vid detta pådrag?
– Ja, det är klart att det gör. Det är en helt annan grej. Jag tycker ändå inte att jag var så nervös men ändå kom jag inte upp i min standard.

Många Warbergsspelare har ju varit i den här situationen förr, har de hjälpt er nykomlingar med förberedelserna?
– Det har de absolut gjort, så det kan man inte skylla på. Det har varit kanon.

 

Warbergs Christian Kjellman kom liksom hela laget inte till i SM-finalen. Foto: Bildbyrån/Arkivbild.


Det var AIK som tog ledningen i matchen men Warberg lyckades genom två mål av offensive backen Kimmo Eskelinen vända på steken och ta en 2-1-ledning i början av den andra perioden. Men Fredrik Djurling kvitterade alltså och i den sista perioden avgjorde AIK och kontrollerade också matchen.

– Jag vet faktiskt inte varför det blir så här. Vi kom inte till helt enkelt, men jag vet inte varför, det gick helt enkelt inte för oss.

Det känns inte som Warberg dominerat i slutspelet tidigare heller?
– Vi har ändå kämpat på och vi är betydligt bättre än vad vi visar i finalen, vi ska ta hem det här egentligen. Men AIK var bättre än oss i den här matchen, något annat kan man inte säga. Vi kom inte upp i normal standard helt enkelt.

Och det var det tidiga 3-2-målet i den sista perioden som avgjorde eller?
– Det var hyfsat avgörande. Vi klarade spelet i numerärt underläge riktigt bra men sedan small det direkt efter det, och då tappade vi nog lite luft samtidigt som de kunde spela på ett rus.

Författare: Jonas Gustavsson