2009-04-14 09:03

Flera tränarförändringar i Elitserien

Det enda som återstår av säsongen för innebandyns damer är finalen i Globen, för resten av lagen är säsongen över. Flera klubbar har redan gjort klart med tränarkonstellationerna inför kommande höst.

Klubbarna i Elitserien förbereder sig inför nästa säsong, och det första som måste bli klart är tränarsidan. Här kommer en summering av det som hänt hittills.

 

Roger Östergren blir ny tränare i Täby. Foto: Bildbyrån. 


Roger Östergren är ny tränare för Täbys damlag från och med nästa säsong. Han kommer att leda laget tillsammans med Jonas Robertsson, och har sedan tidigare meriter från bland annat Tyresö Trollbäckens herrlag och Hammarbys damlag.

– Roger tillför massvis av erfarenhet och kompetens och vi hoppas att han kan lyfta vinnarinstinkten ytterligare hos tjejerna. Efter två stabila säsonger i Elitserien så hoppas vi kunna ta nästa steg i vår utveckling och vi siktar på att etablera oss som ett topplag, säger ordförande Göran Svegeboe i ett pressmeddelande.

Även Endre kommer att få en ny huvudtränare till nästa säsong. Mika Packalén stiger åt sidan och in kommer Andreas Wahman som skrivit på ett treårskontrakt.

 

Martin Ström blir inte kvar som damtränare i Pixbo, men han stannar inom organisationen. Foto: Bildbyrån.  


Martin Ström blir inte kvar som huvudtränare för Pixbos damlag, men han blir kvar inom organisationen och kommer att jobba med damlagets sportsliga förutsättningar.

– Efter att ha diskuterat roller inom tränarstaberna för föreningens båda elitlag kom vi istället gemensamt fram till att Martin kan tillföra mycket inom organisationen kring elitverksamheten, säger Kristina Landgren Carestam i Pixbo Wallenstams sportgrupp i ett pressmeddelande.

Att Urban Karlsson, med hjälp av Tony Bergström, tar över Dalens damlag är redan klart, men nu har klubben också gjort klart med en tredje tränare och valet föll på ett nygammalt namn. Henrik Vilhelmsson är tillbaka efter ett år i Sandåkers SK: s herrlag, och har tidigare tränat både herr- och damlag i Dalen.

– Det ska bli kul att träna IBK Dalens damlag tillsammans med Urban och Tony. Jag tror vi kommer att få ett väldigt intressant och utvecklingsbart lag vilket känns inspirerande, säger Henrik Vilhelmsson i ett pressmeddelande.

Författare: Jonas Gustavsson