Falun ordnade ett eget tåg - Innebandy.se
2009-04-20 12:40

Falun ordnade ett eget tåg

Falun tog sig överraskande till SM-final i Globen, och som grädde på moset anordnade föreningen också ett eget tåg för att köra fansen till Stockholm.

Falun hade ett massivt stöd under SM-finalen där 200 personer hade åkt med det anordnade tåget. Upplägget är något som skapats av Warberg och deras fans, och de kom också med tåg till herrarnas SM-final. 

Det är just Warberg som har inspirerat Falun till att anordna ett tåg till Stockholm.

– Ja, så är det absolut. När man är på möten och konferenser så träffas man och pratar och utbyter idéer och tankar, och det här var ett tips från Warberg om det skulle bli aktuellt med en final, och det blev det ju, berättar klubbdirektören Robert Schultz. 

 

Faluns supportrar bildade ett rött hav i Globen. Foto: Kenneth Strignérus.


Från början var tåget anpassat till 400 personer, men till slut var det alltså 200 personer som valde att åka med till Stockholm.

– Vi började med 400 personer men sedan tog vi bort vagnar vartefter anmälningarna inte kom in. Det är som med allting, man måste börja någonstans och sätta rutiner. Allt skedde med kort varsel eftersom vi bara hade från måndagen till fredagen på oss att arrangera allting, säger Schultz.

Vad har folk i efterhand sagt om tåget?
– I det stora hela tror jag alla var nöjda med det här och det blir som en liten happening för hela föreningen. Man kan säga att den här resan med tåget har byggt en starkare föreningskänsla. Man åker dit tillsammans, man ser matchen tillsammans och man åker hem tillsammans. Alla får chansen att snacka mycket innebandy.

Supportrarna hördes också bra under finalen?
– Jag tycker det, och då ska man också komma ihåg att vår ”riktiga” klack inte var med på resan. Detta är en kultur och rutin som tar tid att bygga upp, Warbergs klack har inte kommit fram på ett år heller. Vi är på god väg och det var fantastiskt roligt att det blev så här för damernas skull. Från föreningens håll hade vi kanske hoppats på hundra personer till men vi börjar härifrån och bygger vidare på detta till nästa gång.

Trots det stora antalet supportrar på plats så blev det ingen finalvinst för Falun trots att man gjorde en stark insats. Balrog kunde bärga SM-guldet, och plocka sin tionde raka SM-medalj, efter att ha vunnit med 4-2.

– Det är klart man är besviken, men med facit i hand har vi gjort en kanonsäsong på både dam- och herrsidan och nu har vi fortfarande någonting kvar att vinna. Det är bara att jobba vidare, menar Schultz.

Och Falun har kommit till toppen för att stanna?
– Det här är ett ungt och hungrigt lag som jag tror stenhårt på. Med kontinuitet och fortsatt arbete med det lagbygge som vi har, och kanske ett par kvalitetsspelare till, så tror jag att det här kan bli riktigt bra.

Om det blir en ny final, blir det ett nytt tåg till Stockholm då?
– Det kommer det med all säkerhet att bli. Detta var en kanongrej men sedan så kan allt bli bättre, men för att vara första gången gick det bra. Vi lärde oss en del och vi kommer att göra en del saker annorlunda nästa gång.

Författare: Jonas Gustavsson