2009-04-17 09:00

”Ett steg i rätt riktning”

Falun tog sig i år till slutspel för andra året i rad, och vann också två kvartsfinalmatcher mot Warberg. Målskytten Johannes Skog menar att Falun hela tiden tar steg i rätt riktning – det vill säga mot toppen.

Ifjol förlorade Falun mot AIK med 3-0 i matcher i kvartsfinal, och AIK tog sig sedan hela vägen till final. I år förlorade Falun med 3-2 i matcher i kvartsfinalen mot Warberg, och liksom AIK tog sig Faluns övermän till final.

Målskytten och offensive forwarden Johannes Skog, som var Faluns bästa poängplockare under säsongen med 31 poäng (20+11) på 25 matcher, tycker att hans klubb alltmer närmar sig den absoluta toppen i Sverige.

– Jag tycker att vi tar ett steg i rätt riktning. Vi har spelat fem år i Superligan och vi har klarat av åren som nykomling och blivit ett etablerat lag, berättar han för innebandy.se och kommenterar sin personliga säsong.

– Det började stabilt, men sedan hade jag en liten svacka efter jul. Men sedan flöt det på riktigt bra.

 

Faluns Johannes Skog tror att Faluns damlag vinner finalen mot Balrog i Globen. Foto: Kenneth Strignérus.


Ni pressade Warberg till fem matcher i kvartsfinalen?
– Ja, men det var klantigt att vi förlorade på hemmaplan i den andra matchen. Femte matchen var inte mycket att säga om, men vi borde ha avgjort den där matchserien tidigare.

Vilken är säsongens roligaste match?
– Det var nog den andra hemmamatchen i kvartsfinalen mot Warberg där vi vann med 6-5. Då var det inte bara en slitseger, utan då var vi också det bättre spelande laget sett över hela matchen.

Det roligaste med säsongen i stort?
– Det roligaste var väl att vi för första gången lyckades vinna några slutspelsmatcher, det har vi inte gjort innan. Vi tog två matcher av de regerande mästarna, och det var roligt.

Och det gav mersmak?
– Ja, det gav det verkligen, och nästa år blir vi verkligen att räkna med.

Johannes Skog har Sala Innebandy som moderklubb, och när han ska nominera bästa bortaarenan i Superligan tvekar han inte.

– Det är Fyrishov när man spelar mot Storvreta. Jag kommer från Sala som bara ligger sex mil från Uppsala, så man har varit där ganska många gånger när man varit yngre. Sedan har jag många kompisar i Uppsala som brukar komma och kolla när jag är där och spelar, och det brukar vara mycket publik också. Det är dels det, men sedan är det en fantastisk arena också.

Vem är Superligans bästa spelare?
– Det är Mika Kohonen i Storvreta. Det känns som att han, till skillnad från alla andra, har ytterligare en nivå i sig. Han är dessutom bäst när det gäller.

Vem är seriens mest underskattade då?
– Jag vet att det finns en spelare som jag tycker alltid gör mål på oss när vi möter dem, men jag kommer inte ihåg varken vad han heter eller i vilket lag han spelar. Det är hjärnsläpp. Jag säger Peter Sundelin i Dalen. Han river och sliter, men han får inte så mycket uppmärksamhet.

Falun spelar inte herrfinal i Globen på lördag, men det gör väl Faluns damlag som via en skrällseger mot favorittippade Iksu i semifinalen tog sig hela vägen fram till säsongens avgörande batalj.

– Jag tror att Falun vinner damfinalen. Det tror jag för att jag älskar Falun. De har prickat formen precis rätt, och nu känns det som att de kommer att vinna finalen av bara farten.

Vad tror du om herrfinalen?
– Jag tror faktiskt att AIK vinner den finalen, även om jag hoppas på Warberg.

Är det Sveriges två bästa herrlag som spelar final?
– Sett över de senaste åren så är det absolut de två bästa lagen.

Allt om herrarnas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson