2009-04-09 11:50

”Detta har jag inte haft i tankarna”

En av överraskningarna i Kent Göranssons landslagstrupp till World Challenge är Storvretas målvakt Viktor Klintsten. 20-åringen har aldrig varit med i landslaget på någon nivå, men får nu chansen att visa upp sig.

Storvreta är mitt uppe i slutspelet och spelar just nu semifinal mot AIK. Målvakten Viktor Klintsten är en av anledningarna till Uppsalalagets framfart, och nu har 20-åringen också fått chansen i landslaget.

Klintsten är en av tre målvakter som kommer att representera Sverige i World Challenge i Piteå.

– Det var väldigt chockande faktiskt, det har jag inte ens haft i tankarna. Säsongen har helt klart varit över förväntan, men jag är ändå inte nöjd. Man kan alltid prestera bättre, och vi har inte vunnit något SM-guld än, berättar Viktor för innebandy.se.

Kommer det här att fungera som ny tändvätska för dig i slutspelet?
– Ja, det gör det självklart, jag ser detta som enbart positivt. Jag tycker att fortsättningen i slutspelet också ser ljus ut, det är bara att köra på för vår del. Vi måste spela vårt spel, det är nyckeln för oss.

 

Storvretamålvakten Viktor Klintsten gör sin landslagsdebut i World Challenge. Foto: Bildbyrån.


Viktor Klintsten har aldrig representerat landslaget på någon nivå tidigare. Han har inga förväntningar på den stundande turneringen, utan ser det mer som en värdefull erfarenhet inför framtiden.

– Man får lära sig hur det är att spela i landslaget och hur allt runtomkring fungerar. Jag har inga förväntningar alls, utan jag åker dit för att se och lära och göra mitt bästa. Det finns inte mycket mer som jag kan göra.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?
– Jag tycker det är jättesvårt. Jag är väl en snabb och lugn målvakt kan man säga.

Vad hoppas du få ut av landslagsuppdraget?
– För det första kommer jag att få en del rutin och se hur det fungerar. Sedan ska det bli roligt att se och lära från de andra landslagsmålvakterna som varit med ett tag. Jag har aldrig sett dem på träning till exempel, så det ska bli intressant att se hur de agerar där.

Författare: Jonas Gustavsson