”Det var skoj att Falun gick till final” - Innebandy.se
2009-04-15 07:40

”Det var skoj att Falun gick till final”

Forwarden Therése Karlsson var KAIS Moras näst bästa poängplockare den här säsongen. innebandy.se har pratat med henne om säsongen, om vad som hänt i Elitserien och vad hon tror om finalen i Globen.

Med sina 50 poäng (31+19) på 26 matcher var Therése Karlsson KAIS Moras näst bästa poängplockare under den gångna säsongen. Laget började säsongen sådär, men lyfte sig sedan och tog sig till sist till slutspel som åttonde och sista lag – bland annat tack vare Karlssons offensiva produktivitet.

– Det började lite knackigt innan jul, men sedan jobbade vi oss uppåt och jag tycker att det var starkt att vi tog oss till slutspel i alla fall. Det såg inte alls ut som att vi skulle lyckas med det innan jul. Då hade vi inte flytet med oss, vilket vi kanske inte hade på hela säsongen, men det blev i alla fall bättre och bättre, och det kanske berodde på att vi blev mer och mer samspelta i laget.

Du själv gjorde en bra säsong?
– Det gick helt okej, och det berodde mest på att det gick så bra för laget.


Therése Karlsson på språng. Foto: Kenneth Strignérus.

Vi blickar tillbaka på säsongen genom Therése Karlssons ögon. Vad som var det roligaste som hände under säsongen var att det blev ett skrällag i finalen i Globen.

– Jag tyckte att det var skoj att Falun gick till final, det var lite otippat men jag tycker att det var starkt av dem. För vår egen del var det roligaste att vi gick till slutspel, och att vi vann mot Huddinge hemma i den sista omgången där det var vinna eller försvinna.

Vilken var säsongens roligaste match för KAIS Mora?
– Vi spelade mycket bra mot Iksu hemma där vi förlorade med 1-0, det var en rolig match att spela. Men jag måste kanske säga matchen mot Huddinge eftersom det var den vinsten som gjorde att vi kunde ta oss till slutspel.

Vilken var den roligaste bortamatchen och vilken är den bästa arenan, bortsett från er egen, att spela i?
– Jag kommer inte riktigt ihåg alla matcher, så det är inte lätt att svara på det. Jag passar på den.

Therése Karlsson blev nia i Elitseriens poängliga. Två placeringar framför henne, på sjätte plats, fanns den spelare som hon tycker är Elitseriens bästa.

– Jag tycker att Karolin Widar i Rönnby är den bästa spelaren, hon är komplett. Det är inte många missar som hon gör under en match och hon är fysiskt stark också.

Vem är den mest underskattade spelaren då?
– Det är svårt att svara på för det finns många duktiga spelare. Balrogs Johanna Dahlin tycker jag är bra, men hon får inte så mycket uppmärksamhet. Hennes lagkamrat Hermine Dahlerus kom inte med i landslaget, vilket är lite konstigt. Men som sagt, det finns många spelare som man kan nämna.

På lördag spelas SM-final i Globen och på damsidan ställs Balrog mot Falun. Therése Karlsson tror på en jämn och spännande tillställning.

– Jag tror att det blir en fartfylld match. Jag har sett en del matcher med Falun och jag hoppas att de vinner. Jag tror att Balrog kanske kan underskatta Falun till en början. Det kommer säkert vara lite nervöst från start och lagen kommer att känna på varandra, men sedan tror jag det blir en bra och jämn kamp.

Är det de två bästa lagen som spelar i final?
– Det är svårt att säga, det där beror så mycket på dagsformen. Nu tycker jag att Falun har prickat formen bra, och de vann över Iksu som varit bra hela säsongen, så då är det rätt att de spelar final. Och Balrog slog Rönnby så de förtjänar också sin plats.

Allt om damernas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson