”Det kan inte bli mycket större” - Innebandy.se
2009-04-16 13:02

”Det kan inte bli mycket större”

AIK är i SM-final för fjärde gången på fem år, men för forwarden Kim Nilsson blir det första framträdandet i Globen. Färjestadenförvärvet berättar för innebandy.se om karriären, säsongen och finalförväntningarna.

Kim Nilsson kom till AIK från Färjestaden inför den här säsongen, och redan under sin första säsong i sin nya klubb har han fått debutera i landslaget och nått dit alla spelare i Superligan strävar, nämligen att få spela final i Globen.

– Det ska bli otroligt kul, inte minst att det är Warberg som vi ska möta. Dagarna går sakta, men det ska verkligen bli roligt. Vi är väl förberedda och det har sett bra ut i både kvarts- och semifinal, men det är en match kvar och den ska vi vinna, säger Kim Nilsson till innebandy.se.

Ni har spelat en tuff och jämn semifinalserie mot Storvreta i jakten på en finalplats, var det bra eller dåligt att den matchserien blev så jämn?
– Jag tror inte att det spelar någon roll egentligen. Alla matcher är tuffa och Warberg har också spelat tuffa matcher, men jag tror inte att det påverkar något. Finalen är en enda match som man måste vinna, och då tror jag inte att det spelar någon roll vilka man har mött innan.

 

AIK-forwarden Kim Nilsson spelar sin första SM-final på lördag.
Foto: Bildbyrån.
 


Kim Nilsson vann Färjestadens interna poängliga förra säsongen då han noterade 30 poäng (18+12) på 22 matcher. Den här vintern har poängskörden minskat något, 25 poäng (16+9) på 26 matcher, och en del har trott på ett ännu större genombrott än det han haft under säsongen.

– Jag kanske skulle ha gjort lite fler poäng, men å andra sidan så är AIK i final i Globen och så mycket bättre än så kan det inte bli. Det är vi i laget som ska göra det tillsammans, menar Kim.

Vad säger du om din säsong i stort?
– Den har gått lite upp och ner. Det var lite svårt i början med olika spelformationer och så vidare, men jag har kommit in i det och laget har hela tiden hjälpt mig. Nu på slutet har det känts extra bra.

Hur kom det sig att du valde att gå till AIK?
– Det vår många som ringde men jag bestämde mig ganska fort. AIK lade fram det proffsigt och de formade ett bra upplägg för mig, så vi hade en bra dialog hela vägen. Dessutom har jag släkt här uppe i Stockholm så jag har en förkärlek till staden.

I Färjestaden hade du en stor roll, i AIK kanske den har blivit något mindre, har det varit svårt att anpassa sig till det?
– I Färjestaden fick man alltid mycket speltid för vi gick på två femmor under hela säsongen. I AIK har vi spelat på tre femmor hela säsongen och två femmor i slutspelet, men jag tycker att jag har anpassat mig riktigt bra. Det är inga konstigheter utan det är bara att gå ut och göra sitt jobb oavsett om man spelar i första- eller tredjekedjan.

Under säsongen fick Kim Nilsson också debutera i landslaget och han blev också målskytt under Finnkampen, och han finns också uttagen i den svenska trupp som ska spela World Challenge i Piteå veckan efter finalen.

I finalen får han också möta sin förre lagkamrat i Färjestaden, Warbergs Simon Nilsson.

– Det blir tufft, men det ska bli roligt att möta honom. Det är extra roligt att det har gått så bra för honom på slutet och att han har fått så mycket speltid, berättar Kim.

Känner ni varandra väl?
– Nu har vi inte haft så mycket kontakt under slutspelet men vi känner varandra väl och vi vet hur vi fungerar som spelare. Nu har han spelat forward en del så jag kanske inte får möta honom så mycket, men visst kommer det smälla lite hårdare i närkampen om jag möter honom i en duell.

Hur ser drömfinalen ut då?
– Det är såklart att vi vinner.

Och att Kim Nilsson gör tre mål?
– Nej, det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att vi tar guld.

Allt om herrarnas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson