Det händer i Globen - Innebandy.se
2009-04-17 11:00

Det händer i Globen

SM-finalen i Globen är säsongens stora höjdpunkt. Intresset för arrangemanget ökar också från alla håll, och det kommer att hända en hel del i Globen under lördagen.

Det är inte bara två innebandyfinaler som kommer att gå av stapeln i Globen under lördagen, utan det kommer att hända en hel del annat också.

– Det blir en del uppträdanden. Rapparen Form One kommer att vara där, och Hakim och Knappen från NRJ kommer att vara publikunderhållare. I foajén kommer det att vara montrar och i stort sett alla klubbleverantörer kommer att vara representerade, berättar SM-finalens projektledare Roland Pettersson. 

 

Roland Pettersson är projektledare för SM-finalerna i Globen och har märkt ett ökat intresse för arrangemanget. Foto: Klas Pettersson.


Att intresset för SM-finalen som arrangemang har ökat är också tydligt. Det märks inte minst på biljettförsäljningen. I princip alla biljetter var slutsålda redan i januari, och det har inte hänt tidigare.

– Intresset är stort. Det var slutsålt riktigt tidigt, vilket är roligt. Det märks att intresset har ökat och det grundar jag inte bara i biljettförsäljningen, det märks också bland media och sponsorer, säger Roland Pettersson.

250 funktionärer kommer att arbeta med arrangemanget i Globen, vilket har krävt stort arbete i form av information och planering.

– Trots att det är väl förberett så blir ändå en hel del arbete in på sluttampen. Reserverade biljetter till finallagen måste säljas ut, och även om flera av lagen som är i final har varit där innan så kommer det ändå alltid upp frågor som måste besvaras. Eftersom lagen som ska spela final vet om det först en vecka i förväg så måste en hel del ordnas med kort varsel, säger Roland Pettersson.

 

SM-final i Globen ifjol. Foto: Sthlmbild.


Svenska Innebandyförbundet kommer att ha en monter i foajén där landslagsspelarna Danne Bron-Sundbom, Caperio/Täby, och Mattias Helgesson, Falun, kommer att dyka upp mellan dam- och herrfinalen och bland annat skriva autografer.

Även representanter för dam-VM i Västerås, som spelas mellan 5 och 13 december, kommer att finnas på plats och sälja biljetter till höstens stora damturnering.

Mer om SM-finalerna

Författare: Jonas Gustavsson