Bästa herrjuniorerna i distriktslags-SM - Innebandy.se
2009-04-06 13:30

Bästa herrjuniorerna i distriktslags-SM

I helgen avgjordes distriktslags-SM och på plats i Nyköping fanns U19-herrlandslagets förbundskapten Jan Gustafsson. För innebandy.se berättar han om turneringen i stort, samt kommenterar all star team.

Stockholm vann distriktslags-SM för herrjuniorer i Nyköping. U19-herrlandslagets förbundskapten Jan Gustafsson var på plats, och han var framförallt nöjd med att fler och fler distrikt har tydliga tankar och idéer när de spelar.

– Man märker att klubbar och distrikt arbetar för att lära sina talanger att spela innebandy. Nu är det många distrikt som har en tanke när de spelar. Man kliver inte bara in och kör, utan man passar bollen och man har en tanke med det man gör, oavsett vilka lag man ställs emot, säger Gustafsson.

– Det är något som har ändrats, och något som har blivit mycket bättre. Lagen har verkligen en klar tanke för hur de ska göra för att göra mål, och det är roligt att se.

Jan Gustafsson betonar också att standarden på turneringen höjs för varje år som går, och att standarden är riktigt hög. En av anledningarna tror han är att fler och fler distrikt använder sig av spelare som spelar i seniorserierna.

– Man kan se att det är de lag som har med seniorspelare som kommer längst, och det är fler och fler distrikt som har seniorspelare i sina lag. Det är ett tecken på att standarden på spelarna blir bättre. Man kan också tolka det som att seniorlagen håller sämre standard, men det tror inte jag, utan jag tror att de juniorspelare som kommer fram nu är bättre.

Det vimlade av skickliga spelare i turneringen, något som Jan Gustafsson också vill påpeka. Under en intensiv turnering som distrikts-SM sätts höga krav på styrka och kondition.

– Det är sista dagen du ska vara som bäst. Du ska vara så bra så att du tar dig fram till sista dagen, men det är då du ska vara som bäst, säger Jan Gustafsson och kommenterar det all star lag som han var med och nominerade.

– Det är fantastiskt bra spelare rakt igenom. Konkurrensen var hård, det var många som var med om budet, men till slut så var det ändå ett ganska klart lag. Men det finns många bra spelare, det är helt klart.

Jan Gustafsson kommenterar all star team efter turneringen:


Jon Hedlund.
Foto: Bildbyrån/Arkiv

Jon Hedlund
Målvakt, Värmland
– Han var en stor orsak till att Värmland tog sig till semifinal och han var nära att stänga butiken för Stockholm också. Han gjorde en fantastisk och jämn turnering, och han var inget svårt val som målvakt, även om det var många som var bra.

Daniel Schmidt
Back, Stockholm
– Han var med och styrde upp sin femmas spel. Han gjorde en gedigen turnering och var som bäst under finaldagen.

Tim Viklund
Back, Stockholm
– Han spelade stundtals forward också. Han vågade slå öppnande diagonalpassningar samtidigt som han hade ett bra skott, och han var riktigt vass den sista tredjedelen av banan.

Jacob Eliasson
Forward, Skåne
– Styrde sin femma och gjorde det fantastiskt bra. Producerade vansinnigt många mål vilket var lite överraskande eftersom han främst är en framspelare. Han höll en hög nivå i hela turneringen. 

Emil Söderström
Forward, Stockholm
– Kanske en liten överraskning, men han var jämn i hela turneringen och gjorde det bra. Han fick fart på bollen i sin femma där han var drivande. Han var bra både defensivt och offensivt. Han är en spelare som öppnar upp spelet men som kanske inte syns i poängprotokollet.

Nicklas Hedengran
Forward, Stockholm
– Han öste in mål och assist och är en spelare som är bäst i den sista tredjedelen av banan. Han kanske inte var med så mycket i spelet, men han stänkte in bollarna. Det var nästan målgaranti när han var inne.

Resultat SDF-SM herrjuniorer

Författare: Jonas Gustavsson