Balrog svenska mästare - Innebandy.se
2009-04-18 15:47

Balrog svenska mästare

Balrog vann sitt efterlängtade SM-guld i lagets andra final i följd. Matchen mot Falun var jämn in i det sista, men Balrog höll för favoritskapet.

– Vi tonade medvetet ner favoritskapet inför finalen och vi lyckades få fokus bort från det, säger en guldrusig Peter Lundin, tränare i Balrog.

Båda finallagen startade på två femmor och det var profilstarka uppställningar. Balrogs meriterade center Hermine Dahlerus inledde målskyttet när hon stänkte in sin egen retur ur knappt ingen vinkel alls. Där efter följde flera vassa chanser för både Balrog och Falun, men det dröjde ända till det återstod tjugo sekunder av perioden innan Balrog ökade på sin ledning genom Ann-sofie Sundholm. Åter igen genom en tilltrasslad situation framför Faluns mål.

– Vi vann kampen framför bägge kassarna vilket var nyckeln till segern, menar Lundin.
 


Ann-sofie Sundholm firar det viktiga 2-0-målet. Foto: Bildbyrån.

 
Balrog gick till periodvila med en 2-0 ledning. Dock saknade inte Falun möjligheter, men skärpan på skyttet var inte inställd och Linnea Bergman var oerhört stabil i Balrog-målet.

– Linnea var en oerhört trygg sista utpost och gjorde en fantastisk insats, tycker Lundin.

Den andra perioden pågick i drygt 15 minuter innan Falun lyckades spräcka målnollan. Detta skedde genom Johanna Holmbom som slängde in bollen framför motståndarmålet från högerkanten och passningen var nog tänkt till en framrusande Sara Kristoffersson, men bollen studsade på ett ben och in i mål.

När Balrogbacken Erika Tjusberg blev utvisad för hårt spel fick Falun en bra möjlighet till en kvittering – och tog den. Sara Kristoffersson fick stå tämligen ensam på högerkanten och ta emot bollen, få iväg ett utmärkt dragskott i målvaktens kryss.

– Där lämnade vi Kristoffersson för ensam, annars spelade vi tufft och låg nära deras spelare hela tiden, säger Lundin.

Efter kvitteringen verkade Falu-spelarna slappna av och Amanda Wendelstig höll sig påpassligt framme och gav Balrog ledningen strax innan periodvilan. Det var många spelare framför Faluns mål och Emelie Lindström lyckades få ut bollen till Wendelstig som tryckte in ett lågt skott.

Mittperioden gick till Falun, men Balrog var i ledning inför slutperioden.

– Vi trodde nog att Falun skulle ställa två spelare framför vår kasse och slå luftpastejer för att chansa lite, men det kom aldrig, konstaterar Lundin.

Falun flyttade fram positionerna något, men sköt utanför och spelkvalitén sjönk. När sedan Emelie Lindström klippte till direkt på Hermine Dahlerus utmärkta passning, var Falunmålvakten Rachel Mleczkovicz chanslös.
 


Amanda Wendelstig fick höja bucklan i Globen. Foto: Bildbyrån.

 
Resultatet stod sig och Balrog kan titulera sig svenska mästarinnor.

Matchens bästa var Sara Kristoffersson som flera gånger visade prov på sin briljanta teknik.

– Falun är ett mycket spelskickligt lag, men vi gjorde en stark laginsats och jag är oerhört stolt över tjejerna idag, berömmer Peter Lundin.

Matchfakta

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon