Årets spelare: Emelie Lindström - Innebandy.se
2009-04-15 14:25

Årets spelare: Emelie Lindström

Innebandyns finaste utmärkelse på damsidan, Årets spelare, går säsongen 2008/09 till Emelie Lindström.

Det är Svenska Innebandyförbundet som årligen utser Årets spelare. I år går priset till Balrogs 22-åriga forward Emelie Lindström, och det är andra året i rad som hon får utmärkelsen.

– Vad ska man säga? Jag får det år igen, och det är verkligen roligt att få det en andra gång och dessutom för andra året i rad, berättar Emelie.

Hur stort är det här priset?
– Jag tycker att det är väldigt prestigefyllt. Att vara den bäste spelaren över en hel säsong är meriterande och det är det inte så många som har fått priset. Att få det två gånger på rad är oerhört stort för min del.

Varför tror du att du fick utmärkelsen?
– Nu känns det som jag har toppat min förra säsong och varit ytterligare lite bättre, och med det i åtanke kanske det inte är så konstigt. Jag tycker att jag har hittat min roll. Jag vet vad jag är bra på och vad jag inte är bra på, och jag gör bara det som jag är bra på.

Och det blir ett tredje pris nästa år?
– Absolut, man måste ju hamna i historieböckerna, skrattar Emelie.

För andra året i rad har Emelie Lindströms Balrog också tagit sig till SM-final i Globen. Laget har gjort en stabil säsong där man blev tvåa i Elitserien för att sedan slå ut Täby och Rönnby i slutspelet.

– Vi har haft en bra säsong. Vi har presterat bra under hela säsongen fast vi haft spelare borta. Vi är ett bra lag och vi har ett bra spel, och vi vet hur vi ska hantera alla situationerna i matcherna. Vi har en plan för allt vi gör, säger Emelie.

Ifjol förlorade ni finalen mot Iksu, är det revanschlusta som gäller, eller är det bara enormt roligt att få spela en final till?
– Vi är väldigt revanschsugna. Det kändes inte bra att förlora ifjol. Jag tyckte att vi hade den matchen, men sedan föll allt av någon anledning samman.

Kommer ni att förbereda er på något annorlunda sätt i år?
– Nej, det tror jag faktiskt inte, men nu vet vi hur allt går till och det är en fördel. Om man drar nytta av att ha spelat en final tror jag är väldigt individuellt, men för egen del känns det bra att ha varit i final ifjol. Nu vet jag hur allt runtomkring fungerar och nu kan jag koncentrera mig enbart på innebandyn.

Emelie Lindström gjorde ett mål i fjolårets final, ett mål som betydde Balrogledning med 3-1, men det räckte alltså inte till guld. Givetvis hoppas ”Årets spelare” på guld i finalen mot Falun, men någon utklassning varken tror eller hoppas hon på.

– Min förhoppning är att det blir en tät match, men att vi ändå vinner med två bollar. Jag vill inte att det ska bli några stora siffror åt något håll, jag vill att det ska vara tätt hela vägen.

Och Emelie Lindström avgör?
– Det hade varit fantastiskt roligt.


 
Emelie Lindström har utsetts till Årets spelare med följande motivering:

För andra säsongen i följd är Emelie Lindström Årets spelare. Redan i fjol betraktades hon som en närmast komplett spelare, men denna säsong har hon överträffat sig själv. Emelie har fått ett ännu större självförtroende i sitt spel, är enormt effektiv och väljer hela tiden rätt alternativ. Även poängproduktionen har ökat och hon åtnjuter motståndarnas respekt i ännu högre grad än tidigare.
  
I det svenska landslaget har Emelie Lindström varit mycket tongivande, och i VM i Västerås i december kommer hon att få en nyckelroll. Hon är tänkt att användas i powerplay, boxplay, toppningar och i andra känsliga lägen. Med sitt spelsinne och sin fantastiska teknik kommer Emelie Lindström med säkerhet att bli en av de stora publikfavoriterna.
 


Fakta, Emelie Lindström

Född: 
30 oktober 1986
Längd/Vikt: 165 cm/61 kg

Position: Forward
Klubb: Balrog B/S IK
Moderklubb: Högdalens AIS
Övriga klubbar: -
Landskampsfacit: 
28 landskamper, 49 poäng (32+17), 1 VM-guld (2007)
Högsta serien (grundserie+slutspel):
6 säsonger, 295 poäng (161+134), 1 SM-silver, 3 SM-brons 

Läs mer
Alla pristagare genom åren
Kandidaterna till årets pris

Författare: Jonas Gustavsson