Andra raka finalen för Dahlerus - Innebandy.se
2009-04-15 07:46

Andra raka finalen för Dahlerus

För andra året i rad spelar Balrogs Hermine Dahlerus SM-final i Globen. Ifjol blev det förlust mot Iksu, men i år hoppas Dahlerus på revansch och ett efterlängtat guld.

Senast Balrog vann guld var 2003 - men då var det också klubbens fjärde raka mästerskapsvinst. Efter det har det blivit fyra raka brons plus, från ifjol, ett silver.

Nu vill Balrog, med bland annat Hermine Dahlerus i spetsen, göra Balrog till ett guldlag igen.

Nu står du här inför ännu en stor final. Hur är känslan?
- Allt är bara kul! Jag har väntat hela säsongen på slutspelet och nu är det bara en match kvar, konstaterar Hermine Dahlerus.

Hur förbereder man sig för en enda avgörande match?
- Det är lite bitterljuvt, vad som helst kan ju hända. Jag hoppas att förra årets final hjälper oss med ovärderlig finalrutin. Det är svårt att förbereda sig på allt som kommer att hända kring matchen, som till exempel presskonferenser och bo på hotell med alla finallagen. Det är mycket runt omkring som tar fokus. Vi laddar som vanligt med NHL-träning på fredag hemma i Botkyrkahallen med power- och boxplay. Det finns inte så mycket man kan träna på nu, menar Hermine.

 

Balrogs Hermine Dahlerus spelar sin andra raka SM-final på lördag. Foto: Kenneth Strignérus.


Nästan 15 000 på läktarna i Globen. Blir du nervös eller njuter du?

- Jag ska försöka njuta mer i år, för förra säsongen var jag väldigt nervös och minns knappt någonting, erkänner Hermine.

Blev du överraskad av att Falun slog ut regerande mästarinnorna Iksu?
- Jo, lite. Fast när Falun vann första matchen på straffar kändes det som om de var på gång. De har ett gäng rutinerade spelare och några års generationsskifte verkar ha slagit väl ut samtidigt som de har en formtopp nu. Iksu verkar inte ha toppat formen för en gångs skull. Det spelar egentligen ingen roll vilket lag vi får möta, men det är roligt med ett nytt, profilstarkt lag i finalen, tycker Hermine.

Hur ska ni besegra Falun?
- Vi har inte pratat så mycket om Falun än, utan för oss gäller det att sätta vårt försvar som vi har gjort i hela slutspelet. Vi vaskar alltid fram chanser framåt, säger Hermine.

I veckan togs landslaget till Euro Floorball Tour ut. Du var för en gångs skull inte med. Hur har tankarna gått?
- Jan-Erik Vaara ringde innan och gav mig en förklaring, men jag blev väldigt besviken och förvånad för jag tycker att det har gått bra i år. Vaara vill att jag ska dominera i till exempel slutspelsmatcherna, men jag tycker att kraven på mig är väldigt höga och att de inte finns på någon annan.

- Jag har inte bestämt mig för om jag spelar nästa säsong eller inte. Det är klart att VM var ett stort mål och en morot, menar Hermine.

Tänker du revansch på lördag, att du ska visa förbundskaptenen att du borde ha varit med?
- Givetvis känner jag kravet, men jag har fått en roll av min tränare i Balrog och klubblaget går alltid först. Mot Rönnby skulle vi centrar ta bort Karolina Widar och det lyckades vi väldigt bra med. Matchbilden mot Falun avgör min roll i finalen. Jag vill först och främst vinna, men självklart vill jag också göra en bra match, säger Hermine.

Vilka vinner på lördag?
- Jag hoppas att vi vinner för att vi förhoppningsvis är mogna för att vinna, avslutar Hermine Dahlerus.

Allt om damernas SM-slutspel

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon