2008-04-07 23:56

Warberg klart för final

Warberg vann under måndagskvällen semi 3 hemma mot Pixbo Wallenstam med 9-3. Man vann därmed hela semifinalserien med 3-0 i matcher och är därmed klara för final i Globen den 19 april. I den andra semifinalserien tog AIK en viktig seger hemma mot Caperio/Täby med 5-1. AIK leder där med 2-1 i matcher.

De två första perioderna i matchen mellan Warberg och Pixbo Wallenstam blev målsnåla. Warberg ledde med 2-0 efter den första perioden och den andra perioden blev helt mållös. Pixbo hade spelövertaget men Warbergs landslagsmålvakt Peter Sjögren storspelade och hindrade Pixbo från att få in bollen.

I tredje perioden var Pixbo tvungna att gå framåt allt mer och börja chansa lite. Pixbo fick visserligen hål på Peter Sjögren men Warberg fick stora möjligheter att kontra vilka de utnyttjade mycket väl. Det ledde till ett stort målfyrverkeri i den tredje perioden och slutresultatet blev tillslut hela 9-3 till Warberg. Noterbart är att Warbergs poängkung Magnus Svensson noterades för hela sex poäng i den avslutande perioden.

– Det var trots att slutresultatet blev lite stort en riktigt tight match idag, vi hade lite mer flyt än Pixbo idag. Samtidigt gick det personligen väldigt bra för mig ikväll, sade Warbergs bäste spelare för kvällen, målvakten Peter Sjögren.


Warbergs landslagsmålvakt Peter Sjögren var matchens dominant i semifinalen mellan Warberg och Pixbo Wallenstam. Foto Bildbyrån
– Vi förvaltar inte våra chanser idag. Precis som de tidigare matcherna i semifinalserien så är det väldigt små marginaler som avgör. Jag tror vi har en 4-5 skott i ”virket” idag. Samtidigt är deras målvakt Peter Sjögren mycket bra idag. Jag tycker att vi är lite bättre idag sett hela matchen men Warberg är duktiga och ruskigt effektiva, sade Pixbos Henrik Delborn direkt efter matchen.

Matchfakta: Warberg – Pixbo Wallenstam 9-3


I måndagens andra semifinal mellan AIK och Caperio/Täby kopplade AIK åter greppet genom vinst med 5-1.

AIK tog ledningen med 1-0 åtta minuter in i första perioden vilket också stod sig perioden ut. I början av andra perioden kvitterade Täby. I mitten av perioden tog AIK tillbaka ledningen genom två snabba mål och resultatet efter andra perioden var 3-1 till AIK.

Det underläget lyckades Täby inte komma tillbaka ifrån utan AIK utökade istället sin ledning i den tredje perioden till slutresultatet 5-1 efter två mål av Niklas Jihde. AIK leder därmed semifinalserien mot Täby med 2-1 i matcher. Nästa match spelas i Tibblehallen på torsdag klockan 19.00.

Matchfakta: AIK – Caperio/Täby 5-1

 


Författare: Johan Norberg