2008-04-20 21:04

Varbergarna hyllade sina mästare

Uppskattningsvis 4000-5000 varbergare hade samlats på Varbergs torg under söndagseftermiddagen för att ta emot hylla de svenska mästarna Warberg.

Som vanligt efter de senaste årens SM-guld för Warberg samlades Warbergsfans på torget för att ta emot och hylla sina guldhjältar.


Det var nästan fullt på torget i Varberg.

Uppskattningsvis var det mellan 4000 och 5000 Varbergare som samlats på torget. Förutom mottagningen av guld-medaljörerna så bjöds det också på underhållning av Cecilia Vennersten med band.


Det var många som ville hylla de svenska mästarna.

– Det finns inga ord för att beskriva känslan av att komma hem och tas emot på detta viset. När vi vann 2005 tyckte vi det var många som kom och hyllade oss, förra året ännu fler men i år var det ändå många fler än tidigare år, helt fantastiskt! sade Kimmo Eskelinen alldeles efter mottagningen.


Mathias "Bult" Larsson bjöd också på underhållning då han berättade om hur de firade guldet med "hyrfilm och läggdags klockan 23.00".

– Det är helt otroligt! Det är en underbar känsla att stå där på scenen och se alla Varbergare som kommit hit till torget för att hylla oss. Det är inte många som får vara med om något sådant här, sade lagkaptenen Jimmy Persson.


Spelarna tackade och hyllade publiken för stödet genom att göra vågen.
Författare och bilder: Johan Norberg