2008-04-03 23:44

Sudden fick avgöra båda semifinalerna

Sudden death fick avgöra torsdagens båda semifinaler. I matchen mellan Pixbo Wallenstam och Warberg avgjorde Magnus Svensson med sitt 7-6 mål för Warberg och i semifinalen mellan Caperio/Täby och AIK avgjorde Patrik Hagberg för Täby.

Warberg inledde semifinal två mot Pixbo Wallenstam bäst och ledde med 4-1 i början av den andra perioden. Då kom Pixbo tillbaka och gjorde tre raka mål och kvitterade därmed till 4-4. Sedan återtog Warberg ledningen men Pixbo replikerade snabbt och kvitterade på nytt igen. Mot slutet av perioden fick Warberg chans att spela Powerplay och med två sekunder kvar av perioden hade Warberg återtagit ledningen, 6-5.

Den sista perioden såg ut att bli mållös trots många chanser för båda lagen. Pixbo gav dock inte upp och med en och en halv minut kvar att spela så styrde Pixbos Robert Olsson in kvitteringen, 6-6, vilket också blev resultatet efter full tid.

I sudden death satte Warberg full fart direkt och 1.09 in i förlängningen satte Magnus Svensson det avgörande målet för Warberg. Målet kom efter en blixtsnabb kontring som Warbergs målvakt Peter Sjögren satte igång genom ett långt utkast som friställde Magnus Svensson.

– Sjögren sade till mig inför sudden att om det blev ett läge så skulle han kasta och det blev det. Så det är bara för mig att tacka för den fina ”passningen”, sade fyramålskytten Magnus Svensson direkt efter matchen.

– Det har varit mycket små marginaler som avgjort båda matcherna och Warberg har haft dem med sig båda gångerna. Jag tycker att det är spelmässigt väldigt jämnt mellan oss. De är effektivare än oss känns det som. Magnus Svensson sätter ju nästan alla sina lägen han får idag, sade Pixbos mycket besvikna lagkapten Daniel Dahl direkt efter matchen.

I och med dagens seger leder Warberg med 2-0 i matcher och har chansen att avgöra på hemmaplan på måndag.

– Den chansen skall vi absolut ta! Men skall vi lyckas med det så får vi inte slappna av en sekund utan vi måste jobba 100 % matchen igenom, sade Magnus Svensson angående semifinal 3 på måndag.

Matchfakta Pixbo Wallenstam – Warberg 6-7 SDPatrik Hagberg avgjorde för Caperio/Täby i sudden death. Foto Bildbyrån
Matchen mellan Caperio/Täby och AIK blev en tät historia där inget av lagen ledde med mer än ett mål under hela matchen och lagen skiftades åt med att ha ledningen. Matchen slutade 7-7 efter full tid och matchen gick till sudden death.

Patrik Hagberg blev stor matchhjälte för Täby då han avgjorde matchen 2.49 in i sudden. Det står därmed 1-1 i semifinalserien mellan AIK och Caperio/Täby.

Matchfakta Caperio/Täby – AIK 8-7 SD

Nästa semifinal i matchserien mellan AIK och Täby spelas i Solnahallen även den på måndag.

Se de båda avgörande målen 


Författare: Johan Norberg