2008-04-10 11:34

Sen avbokning i Sundsvall Arena

På fredagen inleds distriktslags-SM i Sundsvall och Timrå. Dessutom blir det spel i Härnösand eftersom Sundsvall Arena har valt att stryka en del av bokningen. Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Anwar Samuelsson är mycket irriterad.

– Vi har gjort en bokning med två års varsel men Sundsvall Arena har valt att stryka den, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Anwar Samuelsson.

– Det är helt horribelt och de har agerat felaktigt.

Det var i måndags som det stod klart att delar av distriktslags-SM skulle få flytta på sig eftersom Sundsvall Dragons spelar slutspel i Basketligan i Sundsvall Arena på fredagskvällen.


Sundsvall Dragons spelar hemma på fredagskvällen. Det gör att tre matcher i distriktslags-SM måste flyttas till Härnösand. Foto: Bildbyrån.

– Vi fick beskedet 72 timmar innan de första bussarna började rulla mot Sundsvall. Våra distriktsförbund är värda en proffsig hantering men nu kan vi tyvärr inte erbjuda det på grund av Sundsvall Arena, säger Samuelsson vidare.

– Nu blir det tre matcher som får flyttas till en annan arena – i en annan stad. Hade vi haft kännedom om de här förutsättningarna hade vi aldrig lagt arrangemanget i Sundsvall.

Samuelsson har varit i kontakt med kommunjurister för att syna avtalet. Dessutom har han varit i kontakt med ledningen för arenabolaget.

– De har gjort ett fel och det vet de om. Tyvärr hjälper det inte oss i den faktiska situationen.

Matcherna som flyttas från Sundsvall Arena till Öbacka Sportcenter i Härnösand är följande:

Herrjuniorer: Uppland-Västernorrland och Stockholm-Jämtland/Härjedalen
Damjuniorer: Västernorrland-Värmland


Författare: Klas Pettersson