2008-04-04 13:38

”Säsongen ska inte vara slut på lördag”

Den första semifinalen mellan Balrog och Pixbo var en jämn historia och slutade 4-3. Inför returmötet på lördag i Wallenstamhallen fick innebandy.se en intervju med Pixbos tränare Kristina Landgren Carestam.

Hur var er reaktion när ni blev valda av Balrog?
– Jag var 110 % säker på att de skulle välja oss, så jag blev inte överraskad. Balrog har haft lätt för oss i serien och vi har gått ut och sagt att vi vill vinna SM-guld. Då vill de väl slå ut oss. Men alla lag som spelar slutspel måste vilja vinna guld, annars är det hyckleri.


Pixbotränaren Kristina Landgren Carestam vill ha revansch på Balrog. "Säsongen ska bara inte vara slut på lördag", säger hon.
Foto: Bildbyrån
.


Är ni nöjda mer er insats i Botkyrkahallen?
– Nej, absolut inte. Vi schabblade i ett byte och släppte in ett frislagsmål. Det är detaljer som avgör och vi måste sätta våra lägen och höja nivån. Vi var bra med i fem mot fem och har alla chanser att vinna över dem.

Varför vann Balrog?
– Det är ett enormt bollskickligt lag och vi måste minimera ytorna och inte släppa in dem i slottet. De har också, i mina ögon, Sveriges topp tre forwards i Hermine Dahlerus, Amanda Wendelstig och Emelie Lindström.

Vilka spelare i Pixbo vill du plussa för?
– Utan en stabil målvakt kan man inte vinna SM-guld och där har vi Helena Andersson som har varit mycket bra. Backen Jessica Jedenborg och vår lagkapten Jessica Holmgren var också framträdande i den matchen. Jag vill även plussa för våra två treor, det vill säga backparen med respektive center som litar på varandra och spelar säkert.

Har ni tränat power play i veckan?
– Ja, vi hade ju tre chanser senast utan att sätta någon. Minst två av dessa måste det vara mål på. Vi skapade en del lägen, men måste hota mer och skjuta direkt. Även bolltempot måste höjas.

Blir det samma taktik i nästa match?
– Det kan jag inte avslöja… men vi ska spela disciplinerat och kontra samt fokusera på det fysiska spelet och vårt försvarsspel. Balrog har en förmåga att tappa i slutet av perioderna vilket vi måste utnyttja. Vi måste sätta våra fasta situationer.

Ni saknade Sara Simonsson senast. Hur är det med hennes knä?
– Sara tränade tisdagens pass och måste ta det lite lugnt vilket hon är frustrerad över. Jag tror nog att hon kan starta på lördag. Dessutom har Alexandra Lidström feber, men jag hoppas att hon kan spela.

Vad talar för att ni ska vända matchserien?
– Revansch! Det är ju vinna eller försvinna. Säsongen ska bara inte vara slut på lördag, det vill varken vi ledare eller spelarna. Vi har fördel av hemmaplan och matchbilden senast var sådan att jag vet att vi har grepp på dem. Balrog blev nog förvånade över hur tight det blev, med tanke på våra möten i serien.

Varför spelar Pixbo SM-final i Globen?
– Vi är ett jäkla starkt kollektiv med spelare som sticker ut, så som Sara Simonsson, Jessica Holmgren, Camilla Silva och Helena Andersson. Ett slutspel är ett slutspel, det spelar ingen roll vad som har hänt innan. Det är nu det gäller.

 

Lördagens semifinaler:
16.00 Pixbo Wallenstam-Balrog B/S
17.00 Endre-Iksu

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon