Sagt efter herrfinalen - Innebandy.se
2008-04-20 21:02

Sagt efter herrfinalen

”Jag ska nog bara grilla och käka bearnaisesås”. Citaten haglade efter herrarnas final från muntra Warbergsspelare till mer besvikna AIK:are. Här kommer några av dem.

– Ett silver betyder ingenting. Vi har mötts i två finaler under säsongen den ena har avgjorts i sudden och den andra efter straffar så det är små marginaler som avgör, sade Niklas Jihde på presskonferensen efter finalen.

---

– Man är otroligt besviken. Man har jobbat en hel säsong för det här också avgörs det via tillfälligheter på straffar, AIK:s tvåmålsskytt Patrik Edgren direkt efter matchen.

---

– Det känns lika bra som vid de tidigare gångerna jag avgjort. Det är det här man jobbat för sedan i maj. Det skulle känts konstigt om vi inte skulle ha vunnit någon titel med tanke på att vi vunnit allt annat den här säsongen, sade matchvinnaren Magnus Svensson direkt efter matchen.

– Jag tycker vi gör en jättebra match idag. Det är lite synd bara att det skall avgöras på straffar, fortsatte Svensson. 

---

– Det är små marginaler som avgör. Jag fick räddat den första straffen. Det var mycket viktigt, sade Warbergs målvakt Peter Sjögren direkt efter finalen.

---

– Jag börjar bli trött på Magnus Svensson nu, att han alltid skall avgöra. Det är ju makalöst, jag har ändå spelat en hel del med honom i landslaget och så men jag tror aldrig att jag har sett honom sätta en straff också sätter han den avgörande straffen nu, sade Niklas Jihde efter finalen.

– Det känns så jäkla tungt nu. Man vet ju hur kul det är att vinna! fortsatte Jihde.

---

– Jag vågade inte kolla på när Svensson lade den avgörande straffen. Jag stod vänd mot klacken istället för att se deras reaktion. Det var en underbar känsla när man såg dem börja jubla! sade Kimmo Eskelinen.

– Magnus Svensson är världens bästa matchvinnare. Han är ju egentligen ingen straffskytt och jag tror faktiskt inte att han hade satt den om det varit den första straffen istället, fortsatte Kimmo.

---

– Jag ska nog bara grilla och käka bearnaisesås, haha, svarade Mathias ”Bult” Larsson på frågan ”Vad ska du hitta på nu när du slutar med innebandyn?”.

– Det är skönt att finnar inte är några vinnare, AIK hade ju en i målet. Det är tur för Kimmo att han spelar i ett lag där alla andra är vinnare, haha, fortsatte ”Bult”.

---

– Inför straffläggningen tänkte vi att "Bult" sätter alla straffar så han börjar vi med. Sedan tänkte vi att Svensson avgör alltid så han avslutar vi med, skämtade Warbergs tränare Isac Carlsson.

---

Efter att du missade en straff i straffavgörandet mot SSV i Europacupfinalen för några år sedan så sade du att du aldrig mer skulle lägga en straff?
– Haha jag hade ju hoppats på att ingen skulle komma ihåg det. Nej jag kände att det var dags att ta revansch på den missen nu och det var skönt att kunna bidra till guldet genom att sätta en straff. Men det var jäkligt nervöst när jag gick fram till bollen innan straffen, sade Warbergs och SSL:s målkung nummer ett Mikael Holmer efter straffavgörandet.


Författare: Johan Norberg