2008-04-11 08:10

Johannes tar farväl

En lång och framgångsrik innebandykarriär är över. Johannes Gustafsson har nu meddelat att han slutar.


66 landskamper blev det för Johannes Gustafsson. Nu lägger han klubban på hyllan.


Han berättar i en intervju i Upsala Nya Tidning att beslutet togs samma kväll som Storvreta hade förlorat den fjärde kvartsfinalen mot Täby.

– Då på kvällen kom känslorna och jag kunde inte sova, för första gången grät jag efter en förlust, säger Johannes.

Han debuterade i högsta serien med Ekeby IBK säsongen 1992/93. Totalt blev det 502 poäng (243+259) i högsta serien.

Det finns bara fyra spelare i historien som har vunnit SM och VM minst tre gånger. Förutom Johannes är det Christian Hellström, Niklas Jihde och Jonathan Kronstrand.

För Johannes kom SM-gulden i tät följd med Haninge 1999, 2000 och 2001.

När Sverige vann VM i Finland 2002 var Johannes lagkapten och fick höja bucklan mot taket i Hartwall Arena. Han rankar det som en höjdpunkt i landslagskarriären.

Någon tränarkarriär är inget som lockar för ”JG”.

– Just nu är jag bara sugen på att betrakta sporten som jag älskar kravlöst från sidan, säger han till Upsala Nya Tidning.


 
K a r r i ä r e n    i    b i l d e r
Radarparet Kronstrand och Gustafsson jublar vid VM 2002.


2001/02 tilldelades Johannes utmärkelsen Årets spelare. Juryn omnämnde honom som en ovärderlig kapten och spelmotor för Haninge och landslaget.
Duell i Finnkampen mot Mikael Järvi.Haninge har just säkrat sitt tredje SM-guld. Jonathan Kronstrand, Mårten Blixt och Johannes Gustafsson poserar i Varbergs Idrottshall.2002/03 flyttade han hem till Uppsala för att spela med Storvreta. Det blev den klubb som han spelade flest säsonger med.En stilstudie av nummer 8.Johannes tog sitt tredje VM-guld när mästerskapet avgjordes i Sverige 2006. Foto: Bildbyrån.


Författare: Klas Pettersson