2008-04-17 10:30

Finalpulsen på kapten Wendelstig

Inför lördagens SM-finaler har innebandy.se tagit pulsen på finallagens lagkaptener. Dessa intervjuer presenteras under torsdagen och vi börjar med Balrogs Amanda Wendelstig.

Hur mycket längtar du efter ett SM-guld?
– Hur mycket som helst! Vi har i fyra år i rad åkt ur slutspelet i semifinalen och nu är det ju så nära ett guld. Jag kände det på måndagsträningen, att nu är det dags och jag njuter av varje sekund. Det är en enda stor fest.


Amdanda Wendelstig jublar efter ett mål i höstas - mot Iksu. Foto: Bildbyrån.

 
Hur förbereder ni er inför finalen?
– Vi tränar måndag och onsdag samt en lätt träning på fredag. På fredag är det presskonferens med hela laget och därefter checkar vi in på Globe Hotell. På kvällen ska laget äta middag ihop.

Har du några speciella ritualer för dig?
– Nej, inte direkt. Själva matchuppladdningen är alltid densamma; fika med pappa då vi pratar om allt annat utom innebandyn. Sedan åker vi tillsammans till matchen. Just det. Jag har alltid mina matchshorts på mig under uppvärmningsbyxorna. Det är viktigt.

Hur bra koll har ni på Iksu?
– Vi har inte haft så där jättemånga genomgångar om dem. Vi vet att de ofta spelar in till centern i mitten och vilka som skjuter mycket. Vi vet ju inte matchbilden än och tar det hela allt eftersom och fokuserar på vårt spel först och främst. Alla spelare i Iksu är ju bra så vi kan inte bara ha koll på några få.

Wendelstig tar ut säsongens
all star team

Målvakt:
Sandra Fredriksson, Kais/Mora

Backar:
Namita Andersson, Iksu
Erika Tjusberg, Balrog

Center:
Helga Karlsson, Balrog

Forwards:
Emelie Lindström, Balrog
Amanda Wendelstig, Balrog

Vilka spelare blir speciellt viktiga för er på lördag?
– Jag svarar hela laget, även de på bänken. Alla ska känna sig delaktiga och eftersom vi spelar på två femmor måste alla få ut max. Emelie Lindström, Hermine Dahlerus och jag själv är sådana spelare som bör visa vägen. Men gör alla sitt bästa ska det inte vara några problem.

Hur ser läget ut i truppen inför SM-finalen? – Vi har inga skador och alla är friska. Det känns bara positivt i truppen.

Det har varit lång tid mellan semifinalerna och finalen. Hur har det påverkat er? 
– Efter att vi vann den sista semifinalen har vi tränat på som vanligt och spelat mycket tvåmål för att behålla intensiteten. Visst har jag känt att det har varit ett långt uppehåll, men om vi hade spelat en tredje semimatch hade det inte varit ett långt uppehåll. I helgen fick vi bara vara lediga och det var oerhört skönt.

Vad kommer att krävas av er för att vinna på lördag?
– Om vi sätter försvarsspelet och krigar för varandra – då vinner vi. Det kommer att vara små marginaler och det bästa laget för dagen vinner SM-guldet.

Till sist, tippa resultatet!
– 4-3 till Balrog! Vi är ett bättre och starkare lag. Vi har många vinnarskallar och vågar vinna.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon