2008-04-17 20:30

Finalpulsen på kapten Persson

Inför lördagens SM-finaler har innebandy.se tagit pulsen på finallagens lagkaptener. Dessa intervjuer presenteras under torsdagen och här avslutar vi med Warbergs Jimmy Persson.

Hur bra koll har ni på AIK?
– Vi har bra koll. Vi har mötts många gånger genom åren så vi känner nog rätt så väl till varandras styrkor och svagheter. 
 


Får Jimmy Persson lyfta SM-bucklan i Globen i år igen? Foto: Bildbyrån.


Hur förbereder ni er inför finalen?
– Vi har haft några riktigt bra träningar sedan sista semifinalen. Vi körde lite hårdare förra veckan medan vi denna vecka mest ägnat oss åt att finslipa på powerplay, boxplay och fasta situationer. Vi har även kollat lite på video och studerat AIK. Vi åker upp till Stockholm tidigt på fredag morgon för att vara med på presskonferensen där under dagen. Sedan på kvällen blir det bio, middag och sedan läggdags tidigt så att vi är väl utvilade.

Vad kommer att krävas av er att för att vinna och vad kommer fälla avgörandet till er fördel i finalen?
– För att vi skall vinna krävs att de som spelar verkligen presterar max. AIK är ett riktigt bra lag så det kommer att krävas! Det som fäller avgörandet till vår fördel tycker jag är att vi är ett lite bättre lag på två formationer och har fler folk som kan avgöra än de. Sedan har vi en riktigt bra målvakt i Peter Sjögren.

Vilka spelare blir speciellt viktiga för er på lördag?
– Alla är egentligen lika viktiga då det är ett lagspel. Men det krävs att några spelare kliver fram lite extra. Då tänker jag på ”stjärnorna” Magnus Svensson, Peter Sjögren, Mathias ”Bult” Larsson och Kimmo Eskelinen. Det är nog viktigt att de kliver fram lite mer än någon annan. Sedan måste väl även jag själv som lagkapten kliva fram lite extra.
 

Persson tar ut
säsongens all star team

Målvakt:
Peter Sjögren, Warberg

Backar:
Henrik Quist, Pixbo Wallenstam
Kimmo Eskelinen, Warberg

Center:
Mika Kohonen, Storvreta

Forwards:
Magnus Svensson, Warberg
Alexander Bodén, Dalen


Vilka spelare måste ni
speciellt se upp med i AIK?
– Deras förstafemma verkar vara i riktigt bra form och har gjort mycket mål under slutspelet. Så dem får vi hålla ett extra öga på. Sedan har de många andra bra spelare också men det är väl främst förstafemman som vi får se upp med.

Det har varit lång tid mellan semifinalerna och finalen. Hur har det påverkat er och vad har ni gjort för att klara av det på bästa sätt?
– Jag tycker att det varit rätt så positivt ändå. Många har varit lite småkrassliga och vi har haft lite småskador men nu har de fått en chans att kunna köra lite riktig rehab-träning så att de kan vara med i finalen. Så för vår del har det nog varit riktigt bra tycker jag. Vi har ändå kunnat hålla uppe tempot på träningarna och vi har även spelat en internmatch med riktigt bra tempo.

Ni förlorade mot AIK i Europacupfinalen. Vad skall ni göra annorlunda i SM-finalen jämfört med Europacupfinalen för att vinna den här gången?
– Vi har sett den matchen i efterhand och jag tycker ändå att vi gör en klart godkänd match i Europacupfinalen. Men det blir en helt annan grej nu. Då hade vi fyra matcher på fyra dagar i benen, medan vi nu är fullt utvilade. Jag tror att det kommer att bli en helt annan match i SM-finalen jämfört med Europacupfinalen. Vi var inte nöjda efter den matchen och vill verkligen slå AIK nu på lördag!

Ni har en smått fantastiskt säsong bakom er där ni vann SSL med 17 poäng före tvåan och endast förlorade en match efter ordinarie tid. Vad beror årets framgångar på?
– Vi har fått behålla större delen av truppen sedan förra året. Det har gjort att det inte funnits någon press på att de nya spelarna skall prestera direkt vilket jag tror har varit väldigt skönt för dem. Sedan har vi haft en otroligt hög lägstanivå genom hela säsongen där vi fått med oss tre poäng från matcherna även om vi kanske inte spelat så bra.

Hur surt skulle det då vara att lämna årets fantastiska säsong men utan att vinna en titel?
– Det skulle givetvis vara fruktansvärt i och med att vi vunnit så många matcher under säsongen. Men vi siktar på att vinna så jag får nog ge dig ett bättre svar i efterhand om det nu skulle inträffa.

Cirka 1200 Warbergsfans kommer att åka ett chartrat tåg upp till Globen för att heja fram er till guld. Vad betyder det för er?
– Det påverkar oss väldigt mycket i positiv bemärkelse. Det är riktigt kul och skönt med så många Warbergare på läktaren.

Hur ser läget ut i truppen inför SM-finalen? Några skador eller sjukdomar?
– Det ser bra ut. Vi har fått tillbaka några spelare som varit lite småskadade. Kanske fortfarande någon som är lite småförkyld men inget allvarligare. Så det känns bara bra.

Ta ut ett All Star-team sett till hela SSL och säsongen!
– I mål sätter jag Peter Sjögren. Sedan har jag Kimmo Eskelinen och Henrik Quist som backar. Mika Kohonen spelar center och Magnus Svensson högerforward. Som vänsterforward väljer jag nog faktiskt Alexander Bodén. Jag tycker om hans spelstil och han imponerade på mig under landslagssamlingen i början av februari.

Tippa resultatet!
– Jag tror att det slutar 5-3 till Warberg. Tony Eriksson avgör för oss.

Författare: Johan Norberg