2008-04-16 11:50

De är Årets spelare

Årets spelare är det finaste individuella priset som en svensk innebandyspelare kan få. På onsdagen offentliggjordes vinnarna för 2007/08: Emelie Lindström (Balrog B/S) på damsidan och till Magnus Svensson (Warberg) på herrsidan.

Precis som förra säsongen går damernas pris till en spelare i Balrog oh herrarnas pris till en spelare i Warberg.

Hermine Dahlerus tar klivet ner från tronen och lämnar över platsen till Emelie Lindström. Mathias Larsson lämnar över till Magnus Svensson.Emelie är säsongens bästa poänggörare (grundserien+slutspel). På herrsidan gäller samma faktum för Magnus Svensson. Dessutom laddar båda för fullt inför SM-finalen i Globen på lördag.

Balrogs 21-åriga forward Emelie Lindström är lycklig över utmärkelsen:

– Det är det enda och finaste priset jag har fått någonsin. Spelarna som har fått priset genom åren är riktigt bra. Det är en ära att vara en av dem, säger Emelie.

Så här kommenterar Magnus Svensson utmärkelsen:

– Årets spelare-priset är det finaste individuella priset en innebandyspelare kan få i Sverige. Det är inga dussinlirare som har fått priset tidigare utan bara världsspelare. Men jag byter med glädje bort det här priset mot ett SM-guld på lördag om det skulle behövas. Att vinna med laget är större!


Utförligare texter (intervju + jurymotivering):
Emelie Lindström
Magnus Svensson


Författare: Klas Pettersson