2008-04-15 22:11

De är Årets domare

Den här säsongen är det Glenn Boström och Sven Hammerin som tilldelas utmärkelsen Årets domare. Juryn pekar bland annat på lyhördhet och spelförståelse men även deras vilja att utvecklas.

 
– Verkligen jätteskoj att få det här priset, säger Sven Hammerin.

Det är sjätte säsongen tillsammans på elitnivå för domarparet Boström och Hammerin. Det har gått bättre och bättre och Sven Hammerin tycker att 2007/08 är deras bästa säsong hittills.

– Det släppte för oss förra säsongen och den här säsongen har det gått ännu bättre.

Är det något speciellt som ni har utvecklat?
– Vi har hela tiden strävat efter att utveckla detaljerna. Vi har haft enorm hjälp av domarobservatörerna. De är våra ögon på läktaren och betyder mycket för oss.Glenn och Sven, Årets domare 2007/08. Foto: Bildbyrån.


Någon speciell match som ni är extra nöjda med den här säsongen?
– Vi har pratat om det men det är nog ingen speciell match som vi tänker på. Däremot har vi blivit jämnare om man ser över hela säsongen. Vi har kapat dalarna.

På lördag är Boström/Hammerin i Globen  för att ta emot sitt pris. Dessutom är man reservdomare i herrfinalen som döms av Thomas Andersson och Kalle Fahlander.

– Självklart vill man helst döma finalen men det är hård konkurrens. Thomas och Kalle är jätteduktiga

Sven Hammerin har haft många domarpartners genom åren. Han började döma med Christer Sundström och har sedan bildat domarpar med Rolf Nåmark, Kjell Persson, Lasse Granqvist och Joakim Nordström. Sedan 1995 har han dömt tillsammans med Glenn Boström

Vilka är då domarparets framtidsplaner?

– Jag har sagt att jag åtminstone ska döma till och med säsongen 2010/11, säger Sven Hammerin och berättar att han i så fall har dömt under fyra decennier.

Det är Svenska Innebandyförbundets Domargrupp som utser vilka som får priset Årets domare. Boström/Hammerin får utmärkelsen med följande motivering:

Domarparet har länge tillhört domareliten nationellt. De har under året fortsatt att utveckla sitt ledarskap. Deras främsta kännetecken är lyhördhet, god spelförståelse och tydlighet i sitt agerande vilket skapar förutsättningar för en bra stämning på och utanför planen. De har under hela sin domarkarriär med vilja och beslutsamhet arbetat med att utveckla sitt domarskap.


 
Fakta, Glenn Boström
Ålder: 33 år
Hemort: Stockholm
Yrke: IT-operatör
Innebandydomare sedan 1993

Fakta, Sven Hammerin
Ålder: 41 år
Hemort: Haninge
Yrke: Lastbilschaufför
Innebandydomare sedan 1989
 


Författare: Klas Pettersson