2008-04-16 11:49

Årets spelare 2007/08: Magnus Svensson

Innebandyns finaste utmärkelse på herrsidan, Årets spelare, går säsongen 2007/08 till Magnus Svensson. Det är Svenska Innebandyförbundet som årligen utser Årets spelare. I år går priset till Warbergs 24-årige forward Magnus Svensson.

Hur värderar du det här priset?
– Det är det finaste individuella priset en innebandyspelare kan få i Sverige. Det är inga dussinlirare som har fått priset tidigare utan bara världsspelare. Men jag byter med glädje bort det här priset mot ett SM-guld på lördag om det skulle behövas. Att vinna med laget är större!

Förra året var det lagkamraten Mathias Larsson som blev utsedd till Årets spelare.

Om traditionen håller i sig och det blir en Warbergsspelare som får priset även nästa år, vem blir det då?
– Enligt mig borde det bli Peter Sjögren. Det är svårare för en målvakt att få priset men kommande säsong kommer Peter att betyda mycket både i klubblaget och i landslaget när det är VM-säsong.

Hur ser de närmaste dagarna ut för er?
– Vi är träningslediga idag (onsdag). Sedan har vi vår sista träning i morgon. På fredag morgon åker vi buss upp till Stockholm.

Fredagen innehåller bland annat en pressträff. Och för Warbergs del också ett sedvanligt biobesök på fredagskvällen.

– Ja, det har blivit en tradition för oss. Första året var alla förbannade på Isac för att han valde en så dålig film men förra året blev det en bättre film.

Vilken film blir det i år?
– Jag tror och hoppas att det kan bli 21.

På lördagen är det sedan final i Globen mot AIK. Magnus Svensson trivs ju som bekant mycket bra i Globen. Bland annat avgjorde han 2005 års SM-final mot just AIK.

Vilken matchbild kan vi förvänta oss på lördag?
– Med tanke på att inget av lagen har spelat match på en och en halv vecka kan det nog vara lite trevande i början. Men sedan hoppas jag att det släpper och att det blir en match i publikens smak.


Magnus Svensson har utsetts till Årets spelare med följande motivering:

Magnus har under många år levererat på hög nivå, där han under det senaste året levererat såväl i SSL som i slutspelet och landslaget. Samtidigt som han är en tuff motståndare att möta för alla backar behåller han alltid sin ödmjukhet inför uppgiften. Magnus ser till att med kraft, snabbhet och ett målsinne som är unikt till att göra matcherna oerhört jobbiga för de motståndare som står på andra sidan. Därtill är han ett föredöme för alla idrottsindivider genom sitt sätt att bedriva sin idrott såväl på som vid sidan om planen. Den här säsongen har definitivt tillhört Magnus Svensson och sällan har vi kunnat utse en mer värdig vinnare än denna 25-åriga hallänning.


Fakta, Magnus Svensson

Född: 
27 maj 1983
Längd/Vikt: 189 cm/83 kg
Jobbar i möbelbranschen

Position: Forward
Klubb: Warberg IC
Moderklubb: Vinbergs IBS
Övriga klubbar: -
Landskampsfacit: 
41 landskamper, 53 poäng (38+15), 2 VM-guld (2004 och 2006)
Högsta serien (grundserie+slutspel):
7 säsonger, 369 poäng (265+104), 2 SM-guld, 1 SM-silver, 1 SM-brons

 
Läs mer
Alla pristagare genom åren
Kandidaterna till årets pris


Författare: Klas Pettersson