2008-04-16 11:49

Årets spelare 2007/08: Emelie Lindström

Innebandyns finaste utmärkelse på damsidan, Årets spelare, går säsongen 2007/08 till Emelie Lindström.

Det är Svenska Innebandyförbundet som årligen utser Årets spelare. I år går priset till Balrogs 21-åriga forward Emelie Lindström.

– Det är det enda och finaste priset jag har fått någonsin. Spelarna som har fått priset genom åren är riktigt bra. Det är en ära att vara en av dem, säger Emelie.

Räknar man samman poängen i årets grundserie och slutspel är det Emelie som är bäst tillsammans med Sara Anteryd. Båda har gjort 68 poäng – men Emelie har en match kvar att spela: SM-finalen mot Iksu på lördag.

– Det har gått superbra för mig och för laget den här säsongen.

Har du upplevt press och förväntningar på att Balrog ska ta guld?
– För egen del har jag inte känt någon press på mig att vi ska vinna de tidigare åren och i år har vi verkligen struntat helt i allt sånt.

Nu väntar träningar för Balrog under onsdagen och torsdagen samt ett lättare pass på fredag.

Vilken matchbild kan vi förvänta oss på lördag?
– Jag tror på en välspelad final. Det blir jättetight och spännande. Båda lagen är värda att vinna men det kommer att bli avgörande vilket lag som är bäst för dagen.

Du har aldrig förr spelat inför så stor publik som på lördag. Vad tycker du om det?
– Det ska verkligen bli jätteroligt. Sedan är det ju vår första tv-match för säsongen också. Det är ju en del som man känner som inte är jätteintresserade av innebandy. Men nu kan de se i tv vad det är jag håller på med.

Emelie Lindström har utsetts till Årets spelare med följande motivering:
Efter en konstant stigande formkurva kom säsongen när Emelie Lindström slog igenom på allvar. Balrogforwarden har alltid haft en fantastisk spelförståelse. Den stora förändringen handlar snarare om att Emelie nu accepterat sin stjärnstatus som gett henne en lysande pondus på planen. Hon är mest känd som poängproducent, men är också duktig på att stjäla boll och kan göra briljanta nedtagningar tack vare sitt utsökta bollsinne. Trots att hon bara är 21 år bygger landslaget redan sitt powerplay och boxplay runt henne. För en coach är hon en drömspelare som utför alla tilldelade uppgifter med glans.


Emelie LindströmFakta, Emelie Lindström

Född: 
30 oktober 1986
Längd/Vikt: 165 cm/61 kg
Jobbar på förskola

Position: Forward
Klubb: Balrog B/S IK
Moderklubb: Högdalens AIS
Övriga klubbar: -
Landskampsfacit: 
23 landskamper, 40 poäng (23+17), 1 VM-guld (2007)
Högsta serien (grundserie+slutspel):
5 säsonger, 208 poäng (124+84), 3 SM-brons 
Läs mer
Alla pristagare genom åren
Kandidaterna till årets pris


Författare: Klas Pettersson