2008-04-10 21:51

AIK sista lag till final

I lördags blev IKSU och Balrog klara för damfinalen och i måndags blev Warberg klart för herrfinal. Under torsdagskvällen blev det klart vilket lag Warberg får möta i finalen i Globen då AIK vann den fjärde semifinalen mot Caperio/Täby med 9-3 och därmed med 3-1 i matcher.

Täby inledde matchen bäst men det var AIK som gjorde målen i den första perioden. 0-1 kom i powerplay och 0-2 kom i slutet av perioden genom Niklas Jihde. Täby hade flera bra chanser men fick inte in bollen.

– Vi måste vara noggrannare framförallt i vårt anfallsspel. Sedan gäller det att vi sätter de lägen som vi får. Vi har mycket energi i laget men det gäller att vi riktar den åt rätt håll, sade Täbys coach Magnus Jäderlund inför den andra perioden till TV4 Sport.


AIK:s Conny Vesterlund och Niklas Jihde firar avancemanget till SM-finalen i Globen den 19 april. Foto: Bildbyrån
Andra perioden präglades av chansartat spel med många bra lägen för båda lagen. AIK ökade nästan direkt på till 0-3. Sedan reducerade Täby genom ett skott från Patrik Hagberg. I mitten av perioden utökade AIK sin ledning igen men Täby reducerade åter ett par minuter senare och resultatet efter den andra perioden var 4-2.

– Vi måste se till att stänga matchen nu. Täby kommer att pumpa på och chansspela mycket nu i tredje vilket de är riktigt bra på så det gäller att vi tar vara på de chanser som vi kommer att få, sade Niklas Jihde till TV4 Sport efter den andra perioden.

I tredje perioden försökte Täby komma närmare men precis som i första perioden så var det AIK som gjorde målen även om Täby också hade en hel del farliga chanser. AIK var däremot mycket effektiva och drog ifrån resultatmässigt. Mot slutet av perioden fick Täby in ett tröstmål men slutresultatet blev tillslut hela 9-3 till AIK. AIK är därmed klara för SM-final efter seger 3-1 i matcher.

– Det känns riktigt bra och det blir ju min första SM-final också, så det ska bli riktigt kul, sade AIK:s Fredrik Djurling till TV4 Sport direkt efter matchen.

– Det ska bli fantastiskt kul att möta Warberg i SM-final. De är ju väldigt upphaussade så det bör bli en av tidernas bästa SM-finaler, sade Niklas Jihde till TV4 Sport angående den kommande finalen mot Warberg.

Matchfakta Caperio/Täby - AIK 3-9


Författare: Johan Norberg