2007-04-12 22:20

Femte avgörande match i båda semifinalerna

Det blir en femte och avgörande match i båda semifinalserierna på söndag. Varken Storvreta eller Pixbo Wallenstam lyckades knyta till säcken då Warberg vann med 3-4 borta mot Storvreta och Caperio/Täby vann hemma mot Pixbo med 4-3 efter ett dramatiskt straffavgörande.

Storvreta inledde matchen på Fyrishov i Uppsala bäst och man hade flera bra lägen för att ta ledningen. Drygt fem minuter in matchen kom också ledningsmålet för Storvreta genom Mika Kohonen. Sedan kom Warberg in något i matchen och kvitterade till 1-1 innan Storvreta tog ledningen igen genom Johan Andersson i powerplay. Resultatet var därför 2-1 till Storvreta efter den första perioden.

I början av den andra perioden utökade Storvreta sin ledning till 3-1. Cirka fem minuter in i matchen fick Warberg ett numerärt överläge vilket man utnyttjade till reducering 3-2 genom Kimmo Eskelinen. Efter det kändes det som att Warberg fick allt mer grepp om matchen och tog allt mer initiativ om den och några minuter senare kom även kvitteringen genom Magnus Svensson. Resultatet 3-3 stod sig perioden ut och det var därmed oavgjort inför den sista perioden.

Den tredje perioden började mycket jämnt och det var ett ställningskrig ute på planen där ingen ville riskera någonting. Efter att lite mer än halva perioden var spelad tog Warberg ledningen med 3-4 då Joakim Andersson gjorde sitt andra mål för kvällen. Efter det var Storvreta tvungna att flytta upp spelet vilket gav Warberg ytterliggare bra lägen bland annat ett stolpskott, men utan resultat. I slutet av matchen pressade Storvreta på för en kvittering och tog även ut målvakten på slutet men även det utan resultat och matchen slutade 3-4 till Warberg och det står därmed 2-2 i matcher och det blir en avgörande match på söndag i Sparbankshallen i Warberg.

– Vi gör en riktigt bra match idag. Det märks att det är två bra lag som möts men jag tycker att vi kommer upp på en mycket högre nivå idag än tidigare matcher. Vi visade bra kyla och lagmoral, vi hade även bra tålamod och tuggade vidare med det spel vi hade bestämt före matchen, sade Warbergs tränare Isac Carlsson efter matchen.

– Vi måste fortsätta med samma hårda arbete som idag, spela smart och visa kyla. Sedan gäller det att vi fortsätter skapa lägen. Jag tror att vi har blivit stärkta av den här vinsten, fortsatte Isac Carlsson angående söndagens avgörande match.

Matchfakta Storvreta – Warberg 3-4 (2-2 i matcher)

_____________________________________________________________ 


De två första perioderna i tv-matchen mellan Pixbo Wallenstam och Caperio/Täby blev relativt händelselösa. Pixbo tog ledningen genom Martin Dahlgren i mitten av den första perioden. Sedan kvitterade Täby några minuter senare. Den andra perioden blev resultatlös och ställningen var därmed 1-1 inför den tredje perioden.

Under den sista periodens första halva tog Täby ledningen med 3-1 efter två mycket viktiga mål av Täbys lagkapten Danne Sundbom och det kändes som att Täby med sin storspelande målvakt Daniel Ramsin hade matchen under kontroll. Men Pixbo jobbade sig tillbaka och både reducerade och kvitterade genom mål av Peder Bodén och Peter Runnestig. Matchen slutade 3-3 efter full tid och gick till förlängning.

I förlängningen hade Pixbo några riktigt bra chanser att avgöra, bland annat ett skott som gick i stolpen. Men förlängningen blev precis som den andra perioden också mållös och matchen kom att avgöras på straffar där de båda duktiga målvakterna kom att spela en stor roll.

Både Joakim Ågren och Daniel Ramsin i de båda lagens mål spikade igen under straffarna och det var först i den tredje straffrundan som Patrik Hagberg fick hål på Ågren i Pixbomålet efter en mycket snygg straff. Efter det räddade Daniel Ramsin båda Pixbos resterande straffar och Täby vann därmed matchen med 4-3 efter straffar. Därmed står det även här 2-2 i matcher och den sista avgörande matchen spelas i Lisebergshallen i Göteborg på söndag.

– De är givetvis inte fel att rädda fem straffar i ett straffavgörande i en semifinal. Jag var väl lite borta på någon straff men då hade vi lite tur med någon stolpe som istället räddade oss. På söndag måste vi se till att punktera matchen tidigare, sade Täbys målvakt och matchhjälte Daniel Ramsin till SVT efter matchen.

Matchfakta Caperio/Täby – Pixbo Wallenstam 4-3 PSO (2-2 i matcher)

 


Författare: Johan Norberg